Spinnetwork

Hur stor är din organisations ”försvarsbudget” ?

Alla människor bär på rädslor. Vi är rädda för de obehaglighetskänslor vi upplever, när vi blir ignorerade, förödmjukade eller avvisade.

Vi vill undvika att t. ex. känna samma känsla vi kände när vi gick i grundskolan och stod vid tavlan framför klassen och inte kunde svara på lärarens fråga, eller känslan av att t. ex. inte bli bjuden på kalaset som alla andra blev bjudna på, eller känslan av att ingen lyssnar på våra argument eller ens bryr sig om att vi pratar överhuvudtaget.

Därför försvarar vi oss mot dessa känslor. Vi gör det genom att förlora vårt sinne för humor, hastigt bli mindre intelligenta ”jag förstår ingenting”, vilja ha sista ordet, genom att höja rösten, överösa omgivningen med information för att bevisa att vi har rätt, spelar ”stackars mig”, blir rigid och oflexibel, drar oss tillbaka och tystna, skoja bort saker och ting….. ja det finns mängder med försvar vi tar till för att skydda oss både på jobbet och hemma.

När vi känner oss hotade och går in i försvar (i röd zon), blir vi svåra att samarbeta med.

På arbetsplatser med en ”röd-zons-kultur” blir försvarskostnaderna höga och visar sig i form av:

  • Fler möten
  • Ifrågasättande av, och fortsatta diskussioner om, redan tagna beslut
  • Längre möten än nödvändigt
  • Negativt “Korridorsnack”
  • Att medarbetarna drar sig för att berätta hur det egentligen är
  • Att medarbetarna sopar misstag under mattan
  • Brist på tydlighet

Receptet för att minska kostnaderna och istället skapa en organisation med en ”grön-zons-kultur” är att bli vän med sina rädslor och försvarsignaler, samt lära sig hur man undviker att knuffa in sina kollegor eller motparter i den röda zonen.

Allt detta och mer därtill lär du dig när du går en 3-dagars workshop i Radical Collaboration (på svenska ”Förtroendefullt Samarbete”). Nästa tillfälle är 15-17 november 2017. Läs mer genom att följa länken http://svaeva.se/radical_collaboration_nov/